7 redenen om animator te worden

1. Nieuwe vrienden
Op het speelplein ben je nooit alleen. Spelen doe je met twee of meer. Ook bij onze animatoren: het is altijd veel leuker om met je vrienden op te trekken dan je op je eentje thuis zitten te vervelen. En het beste van al is: op jouw speelpleinvrienden kun je rekenen!


2. Superheld voor kinderen
In de ogen van kinderen ben jij een superheld: jij bent de animator die het knutselwerk begeleidt en helpt bij de moeilijke zaken. Jij bent de scheidsrechter bij het DrieDoelenVoetbal, de kampmoni die een trap maakte om aan de hoge tak te kunnen,...
Jij bent degene die de vakantie van elk kind een extra dimensie geeft.
3. Bijleren op een speelse manier
Niet alleen door gratis vorming op het speelplein, maar ook door praktische tips leer je heel veel bij: een tuinslang koppelen en splitsen? Hoe sluit ik een geluidsinstallatie aan? Je komt dit en veel meer te weten terwijl je speelt!


4. Elke dag iemand anders zijn
Vandaag de blinde schilder, morgen koning van kleuterland Quesilada. Overmorgen de detective die een uitgebreid kinderdrugsnetwerk oprolt.
Aan jouw fantasie komt geen einde, in ons verkleedlokaal zijn duizenden verkleedcombinaties te maken.5. Verwend worden

Gratis naar een pretpark: check! Festivalbandjes van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk om een hele zomer speelpleinfestival mee te maken: ook check! Elk jaar jouw gratis eigen Sporrewoan t-shirt. Om maar te zwijgen van de andere kleine extraatjes op het speelplein. Want jij bent het waard!

6. Ongestoord kind zijn
Ook jaloers van die koters in de zandbak, want jouw zandkasteel heeft altijd langere tunnels? Wel, op het speelplein kun je ongestoord spelen zonder dat iemand zich afvraagt wat jij nu weer van plan bent.
Vraag het maar eens aan al die volwassenen: ze zouden graag terugkeren naar die speelse kindertijd!7. Een WC rolletje is meer dan een rolletje
30 speelideeën met één wc-rol? Geen probleem! Vraag het gerust eens aan je vrienden op het speelplein of check het op Pinterest. Je zult de kinderen met verstomming slaan!