Een speelpleindag

Hoe verloopt een speelpleindag bij Sporrewoan?

7.45 uur: Het speelplein gaat open - inschrijving / vooropvang
Inschrijven gebeurt in het secretariaat (ingang Fenix). Elk kind dat ingeschreven is krijgt van ons een bandje en wordt op de aanwezigheidslijst gezet. In het secretariaat kan je ook warme maaltijden bestellen. Op maandag kan dat tot 9u 's morgens. Voor de andere weekdagen bestel je de dag voordien, ten laatste voor 17u. 


In het secretariaat kun je ook bonnetjes kopen voor een ijsje of drankje. Een ijsje kost één of twee bonnetjes. Een drankblikje kost twee bonnetjes.

Op het plein kan je vanaf 7u45 ook animatoren vinden, die toezicht houden en spelletjes spelen met de kinderen. Zoek je zo'n animator? Onze animatoren dragen oranje fluovestjes!

9.00 uur: De voormiddagactivteiten starten
De animatoren tonen op een speelse manier welke activiteiten er op het programma staan. Er is telkens keuze uit zes activiteiten. Wij zijn een open speelplein met een open aanbod, wat wil zeggen dat ieder kind vrij is te kiezen tussen deze 6 dingen:
  • Spel binnen: een spel op het speelplein zelf
  • Spel buiten: een spel buiten de grenzen van het speelplein
  • Knutselen
  • Sport: (hier valt ook zwemmen onder)
  • Animatie en fantasie: theater, snoezelen, muziek, koken, ...
  • Vrij spelen: het kind kiest om zelf wat het speelt op het speelplein: in de zandbak, kampen bouwen,...
11.30 uur: Warm middagmaal voor middengroep

Bij ons start het middagmaal dagelijks met het geluid van 'onze' Sirene. Deze gaat stipt om 11.30 uur af, dan verzamelen de kinderen die warm eten aan de ingang van de Fenix. Boterham eters zijn zeker ook welkom in de refter, maar ze mogen zeker ook buiten eten onder een stralende zon! :)

12.00 uur: Warm middagmaal voor kleuters
Kleuters die boterhammen eten, eten in de refter, of onder begeleiding op het speelplein

12.30 uur: Vanaf nu kunnen de kinderen ijsjes kopen op het speelplein.

13.30 uur: De namiddagactiviteiten starten
Zelfde werkwijze als in de voormiddag

16.00 uur: Vieruurtje
Elk ingeschreven kind krijgt gratis een vieruurtje!!

16.15 uur: Kleine spelletjes
Er worden nog kleine spelletjes gespeeld op het speelplein tot 17 uur onder toezicht van de animatoren. Zoek je je kind? Spreek gerust één van onze animatoren in oranje fluovestje om je te helpen.

17.00 uur: Einde van de speelpleindag
De activiteiten stoppen en er is nog toezicht op het speelplein tot 17.45 uur. Daarna gaan onze deuren volledig toe om uit te rusten voor onze volgende speelpleindag.